2-årig specialistuddannelse i kognitiv terapi

Lær kognitiv terapi, mindfulness, Compassion Focused Therapy og ACT

Få mere information

Genveje

Ansøgningsskema
Pris
Startdato
Undervisere

Wattar Gruppen, Kognitivt Psykologcenter tilbyder en 2-årig specialistuddannelse med start i november 2016. På den 2-årige uddannelse kan du tilegne dig den nyeste viden om kognitiv terapi og metode, både med fokus på klassisk CBT og nogle af de nyere retninger, der hører under den kognitive paraply: Compassion Focused Therapy (CFT), mindfulness og ACT.

På uddannelsen sættes terapeutens udvikling i centrum. Vi har sammensat et stærkt og inspirerende team af velrenommerede internationale og nationale psykologer, klinikere, undervisere og forskere. På uddannelsen vil der ud over kognitiv supervision også være supervision baseret på mindfulness, ACT og Compassion Focused Therapy.

Uddannelsen er godkendt af Dansk Psykologforening som en del af specialistuddannelse.

Ønsker du mere information om uddannelsens opbygning, indhold og formål, så sender vi gerne den fulde studiebeskrivelse.

Målgruppe

Den 2-årige uddannelse henvender sig primært til psykologer og læger, men personer med anden relevant faglig uddannelse er velkomne og vil kunne optages efter gældende regler. Den vigtigste forudsætning for at søge uddannelsen er stor motivation til at arbejde psykoterapeutisk og til at opbygge teoretisk viden og praktiske færdigheder. Uanset om du lige er blevet færdig med studiet og har brug for kognitive redskaber, er under specialistuddannelse eller ønsker at opkvalificere din viden og færdigheder på området, så er denne uddannelse noget for dig.

Uddannelsens opbygning

Den 2-årige uddannelse består af 90 timers undervisning fordelt på 15 dage à 6 timers undervisning, 60 timers gruppesupervision, samt mulighed for deltagelse i arbejds- og netværksgrupper.  Undervisningen i teori og metode er fordelt på tre moduler.

Uddannelsessted

Wattar Gruppen er et kognitivt psykologcenter beliggende i centrum af København, som står for høj faglighed og kvalitet. Wattar Gruppen har mange års erfaring med at udbyde uddannelser og kurser med udgangspunkt i kognitiv terapi. Vi tilbyder uddannelse og supervision af forskellige faggrupper, gruppe- og individuelle forløb til private klienter og klienter med sygesikringshenvisning, og vi arbejder inden for beskæftigelsesindsatsen. I Wattar Gruppen er vi tro mod klassisk kognitiv adfærdsterapi (CBT) og tager samtidig del i udviklingen på feltet, så vi har opbygget betydelig erfaring med mindfulness, Compassion Focused Therapy og andre af de nyere evidensbaserede retninger. Vi er engagerede i faglig udvikling, deltager i forskningsprojekter og har et tæt internationalt samarbejde med anerkendte kollegaer inden for både forskning og praksis.

Undervisere og supervisorer

Kognitiv terapi, mindfulness, Compassion Focused Therapy og ACT

 
 
Antonia Sumbundu
Underviser, supervisor og metodespecifik supervisor
Antonia Sumbundu er klinisk psykolog, specialist i psykoterapi og supervision og hun har en MSt i MBCT fra universitet i Oxford.
Klik her for at læse mere:

Antonia Sumbundu er klinisk psykolog, specialist i psykoterapi og supervision, og hun har en MSt i MBCT fra Oxford Universitet (oxon). I to år rejste hun frem og tilbage mellem København og Oxford for at uddanne sig. Antonia afsluttede sin uddannelse cum laude, og det er imponerende. Antonia har gjort det til en dyd at være top uddannet inden for sit felt.
I sit danske virke har Antonia en privat praksis, er tilknyttet Wattar Gruppen som faglig konsulent, og i det engelske arbejder hun for Oxford Mindfulness Centre som ekstern underviser, træner og supervisor. Denne tilknytning bringer Antonia vidt omkring i verden, hvor hun netop har været i Hongkong, Ungarn og Italien. Antonia færdes de steder, hvor mindfulness er på dagsordenen. Gennem sin uddannelse og fortsatte virke har Antonia adgang til verdens ledende mindfulnessforskere og -klinikere som fx Mark Williams i Oxford og Richard Davidson i Wisconcin.
Antonia bygger bro mellem den kognitive terapi og den terapeutiske anvendelse af meditation. Hertil kommer, at Antonia har 30 års personlig erfaring med meditation.

Chris Irons
Underviser og metodespecifik supervision
Chris Irons, PhD, er klinisk psykolog, co-direktør for Balanced Minds Ltd og arbejder for NHS i London.
Klik her for at læse mere:

Chris Irons, PhD, er klinisk psykolog og har efteruddannelse i kognitiv adfærdsterapi, men arbejder nu primært med medfølelsesfokuseret terapi (CFT) i NHS i London udover undervisningsopgaver. Chris har samarbejdet med Paul Gilbert fra han var helt ung psykolog på bachelor-niveau i England. De mødtes ved et tilfælde, hvor Chris var på jagt efter et praktiksted, og Paul Gilbert havde brug for en studerende i sit neuropsykologiske forskningsprojekt. Siden er det blevet til en række artikler, som de har udgivet i fællesskab. Paul er ved at gå på pension, og det ser ud til, at Chris kan føre arbejdet videre.
CFT er i rivende udvikling. Den startede lidt forsigtigt, men har ramt en åre. Vi ønsker alle at arbejde med styrker og ressourcer, og her passer CFT lige ind med sin vægt på medfølelsesbaseret forståelse og teknikker. Det giver mening og supplerer på bedste vis den klassiske kognitive terapi. CFT har mange anvendelsesmuligheder både i klinikken, i supervisionen og i organisationer. Der er begejstring over at blive superviseret af en CFT-supervisor – de er meget omsorgsfulde, på den helt gode måde!
I praksis udføres CFT sammen med mindfulness. Dvs. der anvendes mindfulness-teknikker og strategier som supplement til CFT eller som middel til at viderebringe CFT til klienternes hverdag. Her har vi således en integration af CBT, CFT og mindfulness.
Chris er en god underviser. Vi har netop haft ham til at undervise for os hos Wattar gruppen, og alle deltagere var begejstrede for hans levende undervisningsstil. Hans styrke var helt klart hans eksempler fra den kliniske hverdag, som gjorde det muligt for deltagerne at relatere teori og metode til praksis. Han er han nok en af de bedste undervisere for tiden, og du kan du glæde dig til at møde ham.

Helen Kennerley
Underviser, supervisor og metodespecifik supervisor
Helen Kennerley, D. Phil. Helen er klinisk psykolog, medstifter af Oxford Cognitive Therapy Center og leder deres 2-årige videregående kognitive uddannelse.
Klik her for at læse mere:

Hun har således mange års erfaring med undervisning og træning af kognitive terapeuter og regnes som en af de bedste til at introducere kognitiv terapi. Helen er medforfatter til flere bøger om kognitiv terapi ved angst og traumer, blandt andet den anmelder roste bog ”An Introduction to Cognitive Behaviour Therapy -Skills and Applications”, der kommer udkommer i tredje udgave i november 2016. En af anden hendes bøger er netop oversat til dansk: ”At overvinde bekymring og uro” (2015).

Ross White
Underviser og metodespecifik supervisor
Ross White, PhD, er klinisk psykolog og ansat ved universitetet i Glasgow og NHS Greater Glasgow and Clyde.
Klik her for at læse mere:

Ross White, PhD, er klinisk psykolog og ansat ved universitetet i Glasgow og NHS Greater Glasgow and Clyde.
Det er første gang, vi inviterer Ross White til Danmark. Vi har fået Ross anbefalet som en dygtig underviser, kliniker og forsker – så vi glæder os til at møde ham.
Ross underviser i ACT. For os i Wattar Gruppen har det været helt centralt at kunne invitere en topdygtig ACT-underviser, som er villig til at relatere sin teori og metode til den kognitive tradition. Vi ser ACT som en velkommen tilføjelse til den kognitive terapi og vil gerne integrere den i vores praksis. Vi vil gerne være kompetente i CBT såvel som ACT. Det er denne gensidighed, vi er interesseret i at formidle som en del af kursets ånd.
Ross’s kliniske arbejde fokuserer på individer med psykose, og han har både arbejdet med forståelse og behandling af tidlig indsats ved psykose og post-psykose-depression. Forskningsmæssigt undersøger Ross effekten af Acceptance and Commitment Therapy (ACT) i forhold til emotionel dysfunktion som følgevirkning ved psykose. Men undervisningen på uddannelsen handler om ACT bredt set – og om de færdigheder, vi kan lære fra ACT som kognitive terapeuter for at optimere vores behandling.

Kognitive modeller for angst, depression, personlighedsforstyrrelse og psykose

Nick Grey
Underviser
Nick Grey, PhD, er klinisk psykolog ved Centre for Anxiety Disorders and Trauma under South London and Maudsley NHS Foundation Trust.
Klik her for at læse mere:

Nick Grey, PhD, er klinisk psykolog ved Centre for Anxiety Disorders and Trauma under South London and Maudsley NHS Foundation Trust. Nick Grey arbejder på den mest fornemme NHS-institution i London, Maudsley Hospital, hvor de bedste psykologer har huseret igennem tiderne. Nick er den næste generation – og følger i fodsporene på David Clark og Paul Salkovskis, som begge arbejdede med de forskellige angstlidelser.
Nick arbejder med angst, herunder PTSD, og traumer ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk referenceramme. Han er forsker, underviser og kliniker. I sin undervisning viser han gerne film fra sine terapier for at illustrere sine interventioner. Det er meget lærerigt at se en kliniker i funktion, og han er ikke bange for at vise sekvenser fra sessioner, som ikke gik som planlagt. Det er især interessant at følge hans arbejde med dissociative tilstande.
Et par dage med Nick gør, at du bliver klædt godt på til at arbejde med traumer på en kvalificeret måde. Nick Grey er en utrolig vedkommende og inspirerende underviser. Du kan se frem til at blive en bedre klinikere efter et par dage i hans selskab.

Stephen Barton
Underviser
Stephen Barton, Ph.D., er klinisk psykolog og forsker ved universitetet i Newcastle.
Klik her for at læse mere:

Hans arbejde fokusere på dybere forståelse af de kognitive mekanismer bag depression og de forandrende faktorer i terapi. Aktuelt forsker han i første depressionsepisoder, og behandling og forebyggelse af disse. Han er fortaler for individualiserede sagsformuleringer, der tager udgangspunkt i de kognitive modeller for forskellige psykologiske problemer og psykopatologier. Han leder efteruddannelsen i CBT på psykologi og har bred undervisningserfaring.

Kate Davidson
Underviser
Kate Davidson, PhD, er æresprofessor ved universitetet i Glasgow og tidligere leder af Glasgow Institute of Psychosocial Interventions, NHS Greater Glasgow og Clyde.
Klik her for at læse mere:

Kate Davidson, PhD, er æresprofessor ved universitetet i Glasgow og tidligere leder af Glasgow Institute of Psychosocial Interventions, NHS Greater Glasgow og Clyde.
Kate har arbejdet med forståelse og behandling af personlighedsforstyrrelser i mange år, og hun har udviklet en kognitiv behandling for antisocial- og borderline-personlighedsforstyrrelser (CBTpd), der har demonstreret effekt i flere behandlingsundersøgelser. Da hun begyndte sin karriere, var det terapeutiske udgangspunkt radikal behaviorisme. Senere bevægede hun sig i kognitiv retning, og i dag har hendes kognitive adfærdsterapeutiske tilgang et narrativt element. Hendes terapeutiske åbenhed og nytænkning kombineret med videnskabelig systematik er inspirerende og lærerig. Kate er en vidunderlig underviser. Det er vanskeligt at arbejde med personlighedsforstyrrelser som kliniker, og der er flere nye terapeutiske retninger, som udspringer fra den kognitive terapi, som er rettet mod denne klientgruppe. Men forskningsresultaterne viser, at den kognitive terapi stadig har de bedste resultater. Og her kan vi lære fra Kate, som har været med fra begyndelsen, og i undervisningen vil hun trin for trin over to dage bringe deltagerne igennem en kognitiv behandling for personlighedsforstyrrelse, så du efterfølgende selv kan udføre en tilsvarende behandling. Kate Davidson tilbyder en praksisnær undervisning, som inddrager deltagerne på en måde, der gør, at det ellers vanskeligt forståelige bliver letforståeligt.

Tony Morrison
Underviser
Tony Morrison er professor i klinisk psykologi ved universitetet i Manchester.
Klik her for at læse mere:

Han har publiceret mere end 100 artikler om kognitiv terapi ved psykoser og eksperimentelle undersøgelser af de psykologiske processer ved psykoser. Han har udviklet en vigtig kognitiv model for psykoser og han har udgivet flere behandlingsmanualer. Tony har ledet adskillige forskningsprojekter, der har undersøgt effekten af kognitiv terapi ved psykoser eller personer i højrisiko for psykose. Endvidere har han forsket i forbindelsen mellem traumer og psykose samt undersøgt spørgsmål omkring patienters valg af behandling og brugerstyret forskning i psykiatri. Tony er kendt som en meget behagelig og vidende person, der ved brug af blandt andet videooptagelse videregiver forståelse for, hvordan der kan arbejdes med hallucinationer og vrangforestillinger.

Kognitiv terapi for grupper og par

Norman B. Epstein
Underviser
Norman B. Epstein, Ph.D., er professor ved University of Maryland, og en af de internationalt set førende klinikere og forskere inden for par- og familieterapi.
Klik her for at læse mere:

Han er anerkendt som en pioner i udviklingen af CBT for par og familier. Hans forskning og formidling har blandt andet fokuseret på forståelse af de kognitive processer i relationer, assessment af nære relationer, hvordan par og familier håndterer stress samt udvikling og evaluering af behandlingstilbud til par og familier. Emner af særlig interesse er tværkulturelle studier af par og familier, angst og depression set i relationel kontekst, og fysisk og psykisk aggression i parforhold. Norman har skrevet flere bøger indenfor området og har publiceret en lang række videnskabelige artikler. Han har bred erfaring med at undervise internationalt og underviser på flere kontinenter.

Mette Albertsen
Underviser, supervisor og selvrefleksionsfacilitator
Mette Albertsen er klinisk psykolog og specialist i psykoterapi og supervision
Klik her for at læse mere:

Mette har en efteruddannelse i voksenundervisning. Mette er ansat i Wattar Gruppen, hvor hun underviser og superviserer i kognitiv adfærdsterapi. Mette arbejder i klinikken med mennesker med angstlidelser, depression og selvværdsproblematikker og hun tilbyder CBT og medfølelsesfokuseret terapi (CFT). Mette har særlig kompetence i forhold til arbejdsevneafklaring, sundhedspsykologiske og eksistentielle problemstillinger. Hendes øvrige specialer er kognitiv gruppeterapi og facillitering af kognitive selvrefleksionsforløb. Mette underviser på Københavns Universitet i faget: Praksishold – Kognitiv Terapi.

Supervision

Lynette Piron

Antonia Sumbundu

Mette Albertsen

Pris

2-årig kognitiv psykoterapeutisk uddannelse: kr. 44.000 for begge år, inklusiv supervision samt fuld forplejning (kaffe/the, morgenmad, frokost og eftermiddagskage).

Supplerende tilbud

Startdato

14. november 2016

Undervisere og datoer

  • Helen Kennerley (UK): 14. november-15. november 2016
  • Chris Irons (UK): 21. november 2016
  • Ross White (UK): 24. januar 2017
  • Antonia Sumbundu (DK): 27. februar 2017
  • Nick Grey (UK): 13.-14. marts 2017
  • Stephen Barton (UK): 8.-9. maj 2017
  • Kate Davidson (UK): 4.-5. september 2017
  • Tony Morrison (UK): 20.-21. november 2017
  • Mette Albertsen (DK): 26. februar 2018
  • Norman B. Epstein (US): 1 dag i maj 2018

Kursusledelse

Ulla Wattar og Antonia Sumbundu

Kursussekretær

Finn Bo Rüscher

Ansøgningsskema

Ansøgningsskema

Løbende ansøgning og optag