Psykologcenter København

En mission imod stress

”Jeg har selv været ramt af stress og har været utroligt udbrændt, derfor er det blevet min mission at hjælpe andre, så de ikke kommer derud, hvor jeg var.”, fortæller Gyrith om grund til at tage Wattar Gruppens Stress og Trivselsvejlederkursus.

Wattar Gruppen, Kognitivt Psykologcenters Stress og Trivselsvejlederkursus henvender sig til en varieret gruppe af mennesker, som ønsker at anvende samtalen som et redskab til at reducere stress og øge trivsel på arbejdspladsen eller i deres eget liv. Kurset tager afsæt i kognitiv teori og metode, positiv psykologi og mindfulness, men hvordan kan det bruges i praksis?

Vi har talt med Gyrith Langbæk, som har været kursist på Stress og Trivselsvejlederkurset, som Wattar Gruppen udbyder. Hun fortalte, hvordan hun ønsker at bruge sine kompetencer fremover til at hjælpe andre stressramte.

”Jeg har selv været ramt af stress og har været utroligt udbrændt, derfor er det blevet min mission at hjælpe andre, så de ikke kommer derud, hvor jeg var.”, fortæller Gyrith og uddyber:

”Jeg synes bestemt, at det her kursus har rustet mig til det. Jeg har fået en masse viden både på grund af den behandling, som jeg har været igennem, men også på grund af den viden om den kognitive metode, jeg nu har fået. Jeg føler, at jeg er blevet et mere helt menneske. Jeg har fået en masse redskaber, som jeg helt sikkert kan bruge fremadrettet. Jeg har lært en masse om den kognitive metode og måden, man arbejder med den på”.

Blod på tanden

Selvom Gyrith har gennemført kurset og er blevet certificeret Stress og Trivselsvejleder fra Wattar Gruppen, så betyder det ikke, at hun er færdig med at lære. Hun er blevet inspireret til at lære endnu mere om den kognitive metode, som Wattar Gruppen anvender.

”Jeg er i gang med et brancheskifte. Jeg har været kontoruddannet – og jeg vil gerne være selvstændig og arbejde med at hjælpe andre stressramte. Jeg ville anbefale kurset til andre. Jeg synes, at det var en rigtig godt tilrettelagt undervisning med nogle dygtige undervisere, som vidste, hvad de talte om. Det betød, at man fik en hel masse med sig.”

”Jeg synes, at det har været kompetente undervisere, der er gode til at formidle deres emner. Det er super et spændende område. Jeg har fået blod på tanden i forhold til at skulle mere med den kognitive metode”, fortæller Gyrith Langbæk.

Gyrith Langbæks fortælling om Stress og Trivselsvejlederkurset er bare én af de mange måder, hvorpå kompetencerne fra kurset kan anvendes. Du kan også læse om Kristina Kuminis brancheskift med stress og trivsel her.

Skrevet af: Valdemar Stengaard Hansen