2-årig specialistuddannelse

– baseret på den nyeste viden samt moderne, oplevelsesbaserede undervisningsmetoder starter Wattar Gruppen en 2-årig specialistuddannelse.

Wattar Gruppen udbyder igen en 2-årig specialistuddannelse i kognitiv psykoterapi. Uddannelsen er primært rettet mod psykologer og læger, men den har også et optag på 25 % for andre relevante, ikke-akademiske faggrupper.

Hvad det er, som adskiller Wattar Gruppens uddannelse fra lignende uddannelser, vil de to stiftere af uddannelsen, direktør Ulla Wattar og psykolog Antonia Sumbundu, fortælle om her.

En uddannelse og en personligoplevelse

Ifølge Antonia er et afgørende karakteristika ved uddannelsen, at de studerende superviseres i at bruge de kognitive metoder på sig selv og får personlig erfaring med dem.

Om denne oplevelsesorienterede tilgang siger Antonia: ”På uddannelsen vægter vi dét at give folk mulighed for at opleve de kognitive metoder systematisk på sig selv og bruge dem i deres eget liv i en længere periode. På den måde bliver det ikke kun den teoretiske præsentation af metoderne, folk har som grundlag, men lige så meget den personlige oplevelse af dem.”

Ved at de studerende får mulighed for at opleve metoderne på egen krop, får de en dybere forståelse for, hvad metoderne gør, og hvad virkningen ved dem er over tid, og det er vigtigt, mener Antonia.

Dette fokus på den oplevelsesorienterede tilgang til metoderne fremhæver Ulla og Antonia som én af uddannelsens helt store styrker. En anden styrke er uddannelsens undervisere.

For Ulla er den største værdi ved uddannelsen det faktum, at Wattar Gruppen har formået at etablere et underviserteam af både nationalt og internationalt anerkendte psykologer, der alle er dygtige forskere såvel som klinikere.

Ulla fortæller: ”Underviserne er folk, der er på toppen af deres karriere. De er anerkendte, de får udgivet deres forskningsresultater, de er ofte refererede til. De er med andre ord foregangsmænd, og vi er derfor sikre på, at vi er med helt fremme i den nyeste udvikling. Vi er ikke et år eller to bagude, nej, vi er helt fremme, i forhold til hvad der sker inden for feltet og inden for den nyeste forskning.”

Ifølge Ulla vil dette have en mærkbar virkning for de studerende på uddannelsen: ”Deltagerne vil få et ordentligt fodfæste i forhold til, hvor udviklingen er nu, og på den måde kan de være med i de næste måske 10 år på baggrund af denne her uddannelse. Det er det, der har været det vigtigste for mig.”

Spændende undervisere

Om underviserne fortæller Ulla desuden: ”Det er folk, som vi kender rigtig godt, og mange af dem har vi arbejdet sammen med i rigtig mange år. Vi kender dem igennem internationale konferencer, ligesom flere af dem har været her i Wattar Gruppen.”

Med et stærkt internationalt underviserteam og en særlig oplevelsesorienteret tilgang til supervisionen har Wattar Gruppen opstartet en specialistuddannelse i kognitiv psykoterapi, der kan tilbyde den studerende den allernyeste viden inden for det kognitive felt såvel som præsentere vedkommende for en metodisk tilgang til denne viden, der tager udgangspunkt i den personlige oplevelse.

I den forstand er uddannelsen udtryk for en moderne og åben tilgang til kognitiv terapi.

Antonia fortæller: ”Vi betragter udøvelsen af kognitiv terapi både som en kunst og videnskab. Derfor lærer vi deltagerne en systematisk, evidensbaseret tilgang til terapi, som vægter og træner terapeutisk dømmekraft og kreativ anvendelse af metoderne. Kognitiv terapi er for os en metode, der er levende, fortsat i udvikling og åben for nye strømninger, samtidig med at den er bevidst om sine rødder.”

Alt i alt har det været vigtigt for Ulla og Antonia at stifte en anderledes, ikke-dogmatisk uddannelse, der baserer sig på en moderne – men samtidig substantiel – forståelse af kognitiv terapi.

Synes du, at en 2-årig specialistuddannelsen lyder interessant? Kunne du overveje at søge ind på den, eller vil du bare gerne læse mere om den, så klik her.

Skrevet af Benjamin Jul Olsen