Bliv kognitiv mentor

Brænder du for at gøre en forskel og hjælpe andre mennesker? Vil du styrke dine personlige kompetencer? Så burde du overveje at blive mentor. Her kan du læse mere om Wattar Gruppens mentoruddannelse, og hvad vores kursister har fået ud af deres uddannelse.

Wattar Gruppen tilbyder uddannelse i kognitiv mentorering, som giver dig viden og kompetencer til at kombinere din personlige og professionelle baggrund og faglighed med mentorfunktionen. Du vil lære at mentorere med udgangspunkt i den kognitive teori og metode og positiv psykologi, således at mentees kan blive bevidste om deres styrker og ressourcer. På uddannelsen vil du også lære at anvende den motivationsskabende dialog såvel som praktisk problemløsning og opstille smarte mål for at skabe forandring hos mentees.

Hvad kan du bruge uddannelsen til?

Med en uddannelse som kognitiv mentor er der forskellige arbejdsmuligheder i fremtiden og uddannelsen henvender sig til dig, som arbejder eller som ønsker at arbejde som mentor inden for eksempelvis beskæftigelses-, uddannelses-, det sociale-, eller NGO-området.

Vi har taget en snak med Stine Holm, Lene Bonde Hemmingsen og Trine Aagaard Pedersen, som har taget vores mentoruddannelse. De giver dig et indblik i, hvad de har fået ud af uddannelsen og hvordan du kan bruge den i praksis.

Kompetencer i kombination

Stine Holm er uddannet ergoterapeut og har en kandidat i pædagogisk psykologi. Derudover har hun været uddannet mindfulness instruktør siden 2012. Med et ønske om at arbejde som mentor i fremtiden valgte Stine at tilmelde sig Wattar Gruppens kognitive mentoruddannelse.

For Stine er det med uddannelsen lykkedes at kombinere hendes professionelle og faglige baggrund som ergoterapeut med mentorfunktionen. Med uddannelsen føler hun sig godt rustet til at skulle støtte og hjælpe andre mennesker med at skabe positive forandringer i deres liv.

”Kendetegnet for kurset har været et meget højt fagligt niveau med kompetente undervisere. Men det er dog ikke kun på det professionelle og faglige plan, at jeg har tilegnet mig nye kompetencer. Jeg har også gennemgået en personlig udvikling og fået opbygget et stærkt netværk til de andre kursister,” forklarer Stine.

Derudover har det haft en stor betydning for Stines fremtidsplaner, at hun deltaget på en certificeret mentoruddannelse, da hun oplever, at det betyder meget for de kommende arbejdsgivere. Nu ser hun frem til at komme i gang med at arbejde som mentor, hvor hun kan kombinere hendes forskellige uddannelser, så det hele giver mening og går op i en højere enhed.

Mentor i beskæftigelsesindsatsen

Lene Bonde Hemmingsen har i en lang årrække arbejdet med kontanthjælpsmodtagere i Job- og Vækstcenteret i Middelfart. Hendes stilling blev dog nedlagt, og derfor besluttede hun sig for at tage uddannelsen i kognitiv mentorering. Lene kunne på den måde få ny viden og kompetencer, da hun fremadrettet gerne ville arbejde som mentor.

Med uddannelsen har Lene fået en meget bred teoretisk viden og en fantastisk værktøjskasse. Den har gjort hende klar til at påbegynde hendes nye arbejde, som mentor i Middelfart kommune.

” Kurset indeholder alt, hvad man skal bruge som mentor og jeg har fået fuld valuta for pengene. Jeg har bl.a. lært at anvende forskellige samtaleteknikker, som gør mentees i stand til at tænke, fleksibelt, realistisk og positivt, så der kan skabes en forandring,” forklarer Lene.

For Lene har det haft stor betydning, at uddannelsen har været af høj faglig kvalitet med kompetente og engagerede undervisere. En uddannelse, som hun ikke ville have været gået glip af.

”Der har været en fantastisk kemi mellem undervisere og holdet. Det har været en fornøjelse at møde ind hver morgen på trods af en lang transporttid. Jeg vil anbefale alle, som påtænker et job som mentor, at tage dette kursus.” afslutter hun.

Et skridt på vejen mod drømmejobbet

Trine Aagaard Pedersen har oprindeligt en bachelor i kommunikation og kandidat i oplevelsesdesign. Men efter uddannelsen begyndte hun at arbejde med ledige og arbejdsløse gennem Københavns Kommune, hvor hun underviste i mindfulness og motion.

Formålet for Trine med uddannelsen har været, at hun gerne ville have flere værktøjer, så hun kan blive kvalificeret til hendes drømmejob. For Trine er drømmejobbet at få lov til at arbejde med psykisk syge, sygemeldte og socialt udsatte. Det er det hendes hjerte brænder for.

Mentorkurset har været en lærerig proces for Trine. Hun har fået en masse teoretisk viden og værktøjer om motiverende samtaler, sokratisk dialog og fremgangsmåder i forhold til coaching. Værktøjer som hun helt sikkert vil kunne bruge i sit fremtidige arbejde, men som hun også allerede nu har taget i brug i hendes egen dagligdag.

Jeg er begyndt at spørge ind til folk på en måde, så vi undgår misforståelser. Jeg er begyndt at hjælpe vennerne med deres problemer ved at stille dem spørgsmål, så de selv finder svarene i stedet for at komme med en masse ‘gode’ råd. Det er virkelig fantastisk, at kunne kommunikere på en anden måde. Derudover har jeg også lært en masse om de automatiske tanker, og har fået en større forståelse for nogle af mine egne tankemønstre.” slutter Trine.

Hvis rollen som kognitiv mentor har vakt din interesse, kan du læse mere om Wattar Gruppens kognitive kursus her.