Mentorforløb

Brancheskifte med Stress og Trivsel

Et Stress og Trivselsvejlederkursus tager afsæt i den kognitive teori og metode, positiv psykologi og mindfulness, men hvordan kan det bruges i praksis? Kristina Kumini fortæller her om sine erfaringer med kurset. 

Wattar Gruppens Stress og Trivselsvejlederkursus har en bred anvendelighed og henvender sig til en varieret gruppe af mennesker, som ønsker at anvende samtalen som et redskab til at reducere stress og øge trivsel på arbejdspladsen eller i deres eget liv.

Vi har talt med den tidligere kursist Kristina Kumini om, hvordan hun ønsker at bruge certifikatet som Stress og Trivselsvejleder, nu hvor hun har gennemført uddannelsen. Kristina har i flere år arbejdet som slagschef, men hun ønsker at skifte retning i sit arbejdsliv. Hun vil fremover arbejde med rådgivning og coaching.

Kristina havde to afgørende grunde til, at hun valgte at tage et Stress og Trivselsvejlederkursus fra Wattar Gruppen, Kognitivt Psykologcenter:

”Jeg ønskede at lave et brancheskift, i forhold til det som jeg lavede før. Kurset er et supplement til det, som jeg vil lave som selvstændig – det var den ene ting. Det andet er, at jeg synes, at der er nogle værktøjer i uddannelsen, som jeg tror, jeg ville kunne gøre brug af uanset hvad. Ligegyldigt om jeg skulle bruge uddannelsen til noget målrettet, så ville jeg få noget med mig, som jeg ville kunne bruge fremover,” fortæller Kristina Kumini om sit valg af Wattar Gruppens kursus og uddyber:

”Jeg har haft nogle medarbejdere, som har haft stress inde på livet, og selvom jeg har været leder i mange år, så er det ikke sikkert, at jeg har håndteret stress på den rigtige måde, så det tænkte jeg, at der var nogle værktøjer til.”

Værktøjer til stressreducering

Jeg tror, at det var det med det kognitive og samtaleteknik, der i første omgang tiltalte mig. Jeg tænkte; det kunne jeg godt bruge et brush up på. Det var en blanding af nysgerrighed og at dét at blive fagligt bedre klædt på i den ledelsesmæssigedel også indenfor stress-delen.” fortæller. Kristina uddyber, hvilke kompetencer hun især vil anvende fremover:

”Jeg kan bruge samtaleteknikkerne til at få mere kvalitativt udbytte fra den person, som jeg sidder overfor. Jeg kan få mere kvalitet i de svar, som jeg får. Jeg har været til mange kurser i samtaleteknikker og lignende for mange år siden, så det var rigtigt fint at få det genopfrisket, men der var også meget mere i det. Der var en anden ro.”

Et kursus til flere niveauer

”Det bedste ved kurset har været det blandende indhold på et højt niveau. Der var meget af indholdet, som jeg ikkehavde hørt om før, men jeg kunne godt være med. Det var godt målrettet til flere niveauer. Jeg synes, at underviserne var meget professionelle, og dét var helt ekstraordinært. Det var virkeligt dygtige mennesker, der underviste.” fortæller Kumini om hendes oplevelse med Wattar Gruppen.

Selvom Kristina Kumini har taget det kognitive kursus med henblik på et brancheskifte, så finder hun også kurset meget relevant i forhold til sit tidligere arbejde.

Man kan sagtens bruge det som leder, eller hvis man har med stressramte at gøre. Det synes jeg ikke, at kurset slår sig op på, men min egen tanke er, at det vil være meget aktuelt, hvis man som leder tager sådan et kursus, fordi man får nogle værktøjer, som kan bruges.”, fortæller Kristina Kumini og uddyber:

”Der var en af de første dage på kurset, hvor jeg tænkte; okay, det her kunne jeg også have brugt som leder, da jeg har haft med stressramte medarbejdere at gøre, fordi jeg ikke har været klar over, at de havde stress eller viste symptomer på det. Det kunne jeg godt have håndteret bedre med nogle af de værktøjer, som jeg har fået på kurset.”

Kristina Kuminis fortælling om Stress og Trivselsvejlederkurset er bare én af de mange måder, hvorpå kompetencerne fra kurset kan anvendes. Du kan også læse om Gyrith Langbæks mission imod stress.

Skrevet af: Valdemar Stengaard Hansen