Fra Nordjylland til Holbergsgade

Wattar Gruppen - Mentoruddannelse

Thor Mathiessen afsluttede i februar Wattar Gruppen, Kognitivt Psykologcenters Kognitive Mentoruddannelse. Her kan du læse nogle af de tanker, som Thor har gjort sig i forhold til at vælge netop denne mentoruddannelse.

Fra Hjørring til Wattar Gruppen

Min største drøm er at være mentor i Hjørring kommune og hjælpe unge igennem vanskeligheder, se deres valgmuligheder og få gode chancer i deres liv.Fortæller Thor, og det var derfor, han begyndte at søge efter en mentoruddannelse. Han fortæller videre om valget af Wattar Gruppen:

”Efter en del overvejelser om at skifte branche og om hvad alle mine erfaringer skulle bruges til, så fandt jeg en måge i København, der bandt sløjfer”, siger Thor Mathiessen om sit valg af en uddannelse i København og uddyber:

Jeg bor til dagligt i det nordligste Danmark i spidsen af Nordjylland nærmere betegnet Hjørring. Jeg valgte Wattar Gruppen i København frem for Århus og Roskilde, fordi uddannelsen virkede alsidig og bred. Det var helt sikkert valget værd. Min opfattelse af kurset er, at den har et højt fagligt niveau med kompetente og erfarne undervisere. Hver underviser er forskellig, og hos Wattar Gruppen er det et plus for læringen.”

Mågen, som Thor omtaler, har været en fast deltager til Wattar Gruppes uddannelser i de seneste mange år, hvor den har fulgt med i undervisningen udenfor vinduet til et af vores undervisningslokaler.

Wattar Gruppen

Historien om mågen: Det blev fortalt af en af underviserne, at den måge, der kommer på besøg i frokostpauserne hos Wattar gruppen på 4.sal, er en måge, som er kommet på besøg siden 2005. Derfor må det være den måge i Danmark med det sundeste sind.

”Mentoruddannelsen bandt en sløjfe på mange af mine utallige erfaringer fra forskellige samfundslag. Lige fra scenebygger, slagter, til telekom-industrien med it-support, erhverv og mange andre steder,” forklarer Thor videre om sit valg af mentoruddannelsen.

Mentoruddannelse der hjælper

”På kursusforløbet får man ikke ”bare” redskaber til at håndtere en mentee. Man kommer på en selvopdagelsesrejse, hvor man får prøvet sig selv af. Man får set sig selv i et andet perspektiv. Man lærer, hvordan man kan dreje, forbedre og styrke de egenskaber, som man allerede har til at kunne støtte andre. Man lærer at motivere, forandre og hjælpe en anden person, som har brug for det.” fortæller Thor om sit udbytte af mentoruddannelse og fortsætter:

”Det med at lytte til en anden person og stå objektivt ved deres side, imens de vælger deres vej, er de største kognitive redskaber, jeg har fået med mig. Jeg har brugt hvert eneste værktøj lige så snart, at jeg kom hjem efter endt kursusdagen.”

Den rejse, som Thor har været igennem, sluttede ikke den dag, han forlod den sidste undervisningsgang i Holbergsgade. Den fortsætter sammen med mange af hans medkursister.

”Jeg gennemgik en personligudvikling, som så mange andre på kurset og fik opbygget et sammenhold til andre kursister. Den ånd endte i en Facebook-gruppe, hvor vi støtter hinanden og deler viden, selv efter kurset er gennemført. Jeg føler mig klædt på. Tak for den Kognitive kappe.”