Kognitiv studievejleder

Kursusstart: Efter aftale

OM KURSET

Studievejlederens fornemmeste opgave er at støtte og motivere eleverne/kursisterne gennem en faglig og professionel samtale. Wattar Gruppen tilbyder et 2-dages kursus henvendt til studievejledere, der ønsker at styrke deres faglige fundament og viden om, hvordan de udvikler samtalen og samspillet med eleverne/kursisterne, så de føler sig både set, hørt og motiverede.

Kurset giver forståelse for og erfaring i, hvordan kognitiv teori og metode kan inddrages i arbejdet som studievejleder samt hvordan den positive psykologi kan anvendes til at styrke elevens trivsel. Hvis I ønsker et længere og mere dyberegående kompetenceudviklingsforløb, tilbyder Wattar Gruppen også et helårskursus inden for samme område.

Dette kursus afvikles som en kombination af oplæg, øvelser og plenumrefleksioner. Kursets indhold varierer efter de specifikke behov, og sammensættes i fællesskab med uddannelsesinstitutionen. Forslag til indhold: 

  • Introduktion: Kognitiv teori og metode i arbejdet som studievejleder.
  • Lær at forstå samspillet mellem tanker, følelser, krop og handlinger.
  • Sådan støtter I elever i at udvikle deres tankeprocesser.
  • Sådan kan du støtte elever, der føler sig presset af uddannelsesmæssige krav.
  • Lær at anvende positiv psykologi til at støtte eleverne i at finde og anvende egne styrker.
  • Lær at anvende forandringscirklen til forstå elevernes reaktioner på forandring. 
  • Sådan styrker I elevernes selvværd og selvtillid samt motiverer dem i uddannelsesforløbet.

Dette kursus henvender sig til studievejledere på ungdomsuddannelserne. Vi anbefaler, at alle skolens vejledere deltager i kurset sammen, så de kan skabe et fælles sprog og en fælles faglig forståelsesramme for deres arbejde med eleverne.

Kurset gennemføres af erfarne undervisere, som er teoretiske og praktiske specialister på hver deres undervisningsområder, herunder kognitive psykologer og undervisere med stor erfaring.

Afholdes efter aftale.

Pris: 3500 kr. ex. moms pr. person ved deltagelse på åbne hold. Mulighed for individuel aftale af pris for medarbejdergrupper.

Kontakt Maria Lommer, Faglig leder for Trivsel & læring, på tlf.:33 11 22 84 eller skriv til info@wattar-gruppen.dk og hør nærmere.

Bliv kontaktet

Har du spørgsmål eller ønsker du at reservere en plads? Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Wattar Gruppen nyhedsmail

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Wattar Gruppens nyhedsmail og hold dig opdateret på vores online fyraftensmøder, nyeste artikler, kommende arrangementer og meget mere. 

Verified by MonsterInsights