Kriser, belastninger & traumer

Få hjælp til at bearbejde kriser, belastninger og traumer

Kriser og traumer kan ramme alle. Måske har du oplevet en pludselig livsomvæltning, en eller flere belastende situationer eller traumatiske hændelser, der fortsat påvirker dig. Hos Wattar Gruppen har vi specialiserede psykologer, der arbejder med krisehåndtering og traumebehandling ved hjælp af evidensbaserede metoder fra kognitiv adfærdsterapi (KAT). 

Vi hjælper dig med at forstå og bearbejde dine oplevelser, så du kan genfinde eller opbygge stabilitet, tryghed og trivsel i din tilværelse. Vores psykologer i København, Lyngby og Slagelse tilbyder behandling i trygge rammer, hvor vi sammen finder den tilgang, der passer bedst til dig. 

Hvad er en krise, og hvordan påvirker den dig?

En krise opstår, når du udsættes for en situation, hvor dine almindelige  mestringstrategier og livserfaring ikke er tilstrækkelige til, at du kan håndtere situationen.  Det kan være livskriser, hvor der er større forandringer i vores liv i forbindelse med dødsfald, skilsmisse, tab af job og sygdom eller traumatiske kriser hvor en pludselig ulykke eller katastrofe indtræder og personen får et chok. Livskriser kan også i nogle situationer opleves så voldsomt, at de kan blive oplevet som en traumatisk krise.  

I krisesituationer kan vi opleve reaktioner som: 

  • Overvældende følelser af angst, fortvivlelse eller tristhed 
  • Søvnproblemer og tankemylder 
  • Koncentrationsbesvær   
  • Uro eller formålsløs hyperaktivitet  
  • Irritabilitet eller vrede 
  • Tilbagetrækning fra sociale relationer 


I mange tilfælde vil en krise føles som en midlertidig ubalance, og personen der har haft den ubehagelige oplevelse vil selv finde tilbage til sin almindelige rytme og tilstand i løbet af få dage og uger – eller en lidt længere tidsperiode. 
 

Men i nogle tilfælde kan personer der har været udsat for et traume ikke finde sig selv, og kan udvikle hvad der kaldes en tilpasningsreaktion eller en egentlig traumelidelse.  De oplever fortsat bekymring og magtesløshed og mangler evner til at få udført de daglige rutiner og opgaver. Dette beskrives som en tilpasningsreaktion. 

Hvad er et traume?

Et traume opstår, når en voldsom oplevelse efterlader dybe spor i dit nervesystem.

Et traume kan skyldes enkeltstående hændelser som en ulykke eller et overfald, men også længerevarende belastninger som omsorgssvigt, psykisk vold eller arbejdsrelaterede belastende og farlige opgaver.  

Nogle af de mest almindelige tegn på traumer og tilpasningsreaktioner viser sig som flashbacks, mareridt eller påtrængende minder om den hændelse, man har været udsat for. Mange oplever også en vedvarende følelse af angst, uro eller konstant alarmberedskab, og at de har svært ved at holde koncentrationen. Andre mærker følelsesløshed og en afstand til sig selv og omverdenen. Det er også almindeligt at undgå bestemte steder, personer eller situationer, der minder om traumet. For mange sætter oplevelsen sig desuden fysisk med symptomer som muskelspændinger, hjertebanken eller hovedpine. 

Behandling af traumer

Behandling af traumer kræver en tryg og professionel tilgang, hvor vi arbejder med dine reaktioner og finder strategier, der hjælper dig videre.  

Vores psykologer i København har stor erfaring med at hjælpe mennesker, der oplever kriser, traumer og belastning og vi tilbyder behandling af traumer med kognitiv adfærdsterapi, og andre evidensbaserede metoder. Vi ved, at ingen oplever kriser ens, og derfor tilpasser vi altid behandlingen så den passer præcist til dig. 

“Et traume forsvinder ikke af sig selv – men med den rette støtte og behandling kan du lære at bearbejde det og genfinde din livskvalitet”Ulla, psykolog hos Wattar Gruppen 

Hvordan kan terapi hjælpe dig?

Vi ved, at ingen oplever kriser ens, og derfor tilpasser vi altid behandlingen. Med udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi (KAT) hjælper vi dig med at forstå og bearbejde dine oplevelser samt udvikle nye strategier, der kan skabe stabilitet i din hverdag. 

“Vores fornemmeste behandlingsmæssige opgave er at skabe et trygt, professionelt rum, hvor du får den rette professionelle hjælp til at komme videre” Anna-Kirstine, psykolog hos Wattar Gruppen 

Hvornår bør du søge professionel hjælp?

Det er normalt at reagere på en krise, men hvis du oplever, at din trivsel fortsat er påvirket flere måneder efter hændelsen, kan professionel hjælp være afgørende. Søg hjælp hvis: 

  • Dine følelser af bekymring, håbløshed og afmagt ikke aftager over tid 
  • Du undgår bestemte situationer eller isolerer dig socialt 
  • Du har svært ved at fungere i hverdagen pga. din oplevelse 
  • Du oplever gentagne flashbacks, mareridt eller vedvarende angst 


Hos
Wattar Gruppen tilbyder vi en tryg og professionel ramme, hvor vi sammen finder den rette behandling for dig. 

Vi ved, at det kan være svært at tage det første skridt – men vi er her for at hjælpe. 

Vi tilbyder både fysiske samtaler i vores klinikker i København, Slagelse, Egedal, Brøndby og online terapi, så du kan få hjælp, uanset hvor du befinder dig.  

Hvis du ønsker at booke en tid hos en af vores psykologer, skal du udfylde formularen nederst på siden. Herefter kontakter vi dig hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at kontakte vores administration på tlf. 33 11 22 84, hvis du har spørgsmål. 

Hos os vil du møde et team af erfarne og kompetente psykologer med en høj faglighed, der står klar til at hjælpe dig.

Klik her for at se en præsentation af vores psykologer.

Autoriseret psykolog: 1085 kr. pr. session.

Der findes forskellige muligheder for tilskud til psykologhjælp. Det kan fx ske gennem dit forsikringsselskab, sygeforsikring Danmark eller ved lægehenvisning. Vi opfordrer dig til at undersøge, hvilke muligheder for tilskud til psykologbehandling, du har. Læs en kort oversigt herunder:

Sygeforsikring Danmark: Sygeforsikring Danmark giver 300 kr. i tilskud til psykologbehandling. Dog gives tilskuddet kun ved samtaleforløb med autoriseret psykolog, derfor må du meget gerne oplyse, at du er medlem af Danmark, når du vil bestille tid hos en af vores psykologer.

Private sundhedsforsikringer: Mange private sundhedsforsikringer dækker helt eller delvist et forløb hos en psykolog. Det samme gør sig gældende for mange forsikringer tegnet af arbejdspladser.

Fagforeninger: Nogle fagforeninger dækker udgifter til psykologbehandlinger, typisk hvis der er tale om arbejdsrelaterede problematikker.

Forsikringsselskaber og pensionskasser: Flere forsikringsselskaber og pensionskasser dækker helt eller delvist beløbet for et samtaleforløb hos en psykolog. Tilskuddet varierer iht. din forsikringspolice.

Kommunalt tilskud: Din bopælskommune kan i nogle tilfælde hjælpe med at dække udgifter i forbindelse med psykologbehandling.

Læs mere

Psykolog Ulla Wattar tager imod klienter med lægehenvisning.

Pris: 443,63 kr. ved første samtale og herefter 369,92 kr. pr. samtale.

Bemærk: Der er omkring 6 måneders ventetid på psykologsamtaler med lægehenvisning.

Hvis du har en lægehenvisning og ønsker at starte et forløb, skal du udfylde formularen nederst på siden og krydse af i feltet ’Med lægehenvisning’. Herefter kontakter vi dig og beder dig om yderligere information, så vi kan hente din lægehenvisning ned fra nettet.

Book en tid

Udfyld blanketten, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Wattar Gruppen nyhedsmail

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Wattar Gruppens nyhedsmail og hold dig opdateret på vores online fyraftensmøder, nyeste artikler, kommende arrangementer og meget mere. 

Verified by MonsterInsights