Hvad er ADHD? Hvornår har man symptomer på angst? Hvordan undgår man stress? Du kan læse mere og få viden om de enkelte diagnoser, om symptomer, årsager og behandling i menuen til venstre eller på nedenstående kategorier.
Der findes en lang række diagnoser, men vi har valgt kun at beskrive de mest almindelige. For alle psykiske sygdomme gælder det, at tidlig hjælp og behandling giver bedre forløb. Hvis du genkender symptomer hos dig selv, er det vigtigt, at du hurtigt opsøger din læge eller anden hjælp.
ADHD er en forkortelse for diagnosen Attention Deficit Hyperactivity Disorder, det vil sige forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsitivitet.
ADHD/ADD giver som regel problemer med at opfatte, fortolke, huske, planlægge og orientere sig.
Angst er en følelse, som vi alle kender, og som vi ikke kan undvære. Men angsten kan undertiden være ekstremt pinefuld og gøre livet uudholdeligt, når der er tale om en angstlidelse eller angsttilstand.
Idet folk med Asperger kan have svært ved at ”læse” andre mennesker, kan der i interaktion med andre let opstå misforståelser. Socialt samvær bliver derfor ofte forbundet med negative følelser og begrænsede handlemuligheder.
Depression er et hyppigt optrædende psykisk problem. Nogle personer som er deprimerede føler sig kede af det eller triste til mode, mens andre oplever det, som om deres følelser er lammede, og de føler sig tomme.
Eksamensangst kendes også som sceneskræk. De fleste af os kender til nervøsiteten ved at skulle holde tale ved en rund familiefødselsdag. Vi er bange for, at talen bliver pinlig, at tilhørerne vil kede sig eller synes, at vi er dårlige talere.
OCD (Obsessive-complulsive disorder) er en angstlidelse, hvor man plages af tilbagevendende tvangshandlinger eller tvangstanker. Tvangstankerne er som oftest pinagtige og personen prøver ofte uden held at afvise dem.
Selvværd handler om, hvordan du ser dig selv og værdsætter dig selv. Om du synes, du er et værdifuldt menneske, om du sætter pris på dig selv som den person du nu engang er, og om du tillader dig at handle og vælge ud fra det, der er godt for dig.
Søvn har afgørende betydning for kroppens genopbygning, og mangel på søvn kan påvirke immunforsvar og kognitive funktioner som hukommelse, koncentration og indlæring.
Stress kan opstå, når en person stilles overfor uoverskuelige belastninger og krav. Hvis stresstilstanden fortsætter over længere tid, kan det føre til udbrændthed og sygemelding.
Wattar Gruppen A/S, Kognitivt Psykologcenter – Holbergsgade 14, 4. sal 1057 Kbh K – tlf: 33112284 – e-mail: info@wattar-gruppen.dk CVR: 29832609