Bliv Beskæftigelseskonsulent uddannelsen for ledige kan findes på den regionale positivliste i Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Østjylland og Region Nordjylland. Uddannelsen kan også søges via naboregioner.
Med udgangspunkt i den kognitive metode og indsigt i arbejdsmarkedsforhold lærer du at vejlede og motivere mennesker, og du vil efter endt uddannelse være i stand til at holde rådgivningssamtaler og forløb. I uddannelsen er der fokus på mundtlig og skriftlig kommunikation, samtaleteknik og motivationsarbejde samt viden om arbejdsmarkedet og beskæftigelsespolitik. Du vil også få kompetencer til at arbejde metodisk med opsøgende virksomhedskontakt.
Med uddannelsen opnår du kompetencer til dit CV, som du kan bruge til at søge job indenfor mange områder, f.eks. Jobcenter/A-kasser, Anden aktør, HR & rekruttering, Institutioner, Vejledning, Pædagogik mv.
Deltagere med samfundsfaglig interesse, fra alle brancher, er egnede til optag.
Uddannelsen kan både benyttes opkvalificerende eller til at udvide din jobsøgning mod nye brancher.
Formålet med uddannelsen er at bringe dig nærmere job ved at give dig viden, færdigheder og kompetencer til at kunne arbejde indenfor både beskæftigelsesindsatsen samt indenfor brancher, hvor coaching, rådgivning og kommunikation bliver en del af dit arbejde.
Uddannelsen er redskabsorienteret, og efter endt uddannelse vil du være i stand til at bruge de elementer, som er relevante for lige netop din fremtidige beskæftigelsesretning. Med uddannelsen opnår du kompetencer til dit CV, som du kan bruge til at søge job indenfor blandt andet følgende områder:
Som ledig der er ufaglært, faglært, samt ledige med kort videregående uddannelse findes der 6-ugers uddannelse. Der er forskellige regler alt efter, hvilket uddannelsesniveau du har. Uddannelsen er selvvalgte uddannelser for ledige, som dit jobcenter skal bevilge til dig. Dette sker gennem den regionale positivliste. Jobcentret vurderer, om uddannelsen vil opkvalificere dit CV og styrke dine muligheder på arbejdsmarkedet. I nogle tilfælde skal A-kassen med ind over, men som udgangspunkt er det jobcentret, der er aktøren.
Uddannelsen gennemføres af erfarne undervisere, som er teoretiske og praktiske specialister på hver deres undervisningsområder, og tæller bl.a. psykologer, jurister, socialrådgivere og mentorer.
Uddannelsen udføres med en særligt tilrettelagt variation af undervisningsdage, workshops, teoretiske oplæg, praktiske øvelser, oplevelsesbaseret læring og færdighedstræning.
Du har mulighed for at tilmelde dig vores fysiske undervisning som afholdes i vores lokaler på Holbergsgade 14 eller vores online undervisning.
Du er meget velkommen til at kontakte os for nærmere information.
Udover uddannelsens obligatoriske grundmoduler på 12 dage, har du mulighed for at specialisere dig og få endnu flere kompetencer til dit CV. Du kan vælge op til 3 fagmoduler indenfor forskellige områder. Eksempler på fagmoduler:
• Barrierer for forandring
• Selvomsorg & Mindfulness
• Fysiske & psykiske stressfaktorer og arbejdsmiljø
Når du har færdiggjort uddannelsen til Beskæftigelseskonsulent, modtager du et kursusbevis. Ved også at følge yderligere tre fagmoduler, bliver du herudover certificeret Kognitiv Mentor.
Op til 16 undervisningsmoduler. Modulerne foregår i tidsrummet fra 9:00 til 15:30 (frokostpause 12:00 – 13:00)
Kontakt sekretariatet på tlf. 33 11 22 84 eller på e-mail info@wattar-gruppen.dk
Her kan du læse om Wattar Gruppens Kognitiv Mentor, samt Stress og Trivelsvejlederkursus.
Wattar Gruppen A/S, Kognitivt Psykologcenter – Holbergsgade 14, 4. sal 1057 Kbh K – tlf: 33112284 – e-mail: info@wattar-gruppen.dk CVR: 29832609