Kursusstart: 15. marts 2021
Wattar Gruppens overbygningsuddannelse Kognitiv Mentor 2 giver deltagerne viden og værktøjer, som gør det muligt at opnå kompetencer, som sammen med mentoruddannelsen svarer til at have gennemført den 1-årige uddannelse i Kognitiv Terapi, derved gives der direkte adgang til år 2 af den 4-årige kognitive psykoterapeutuddannelse.
Kognitiv Mentor 2-uddannelsen er på den regionale positivliste for Sjælland #504 og på den regionale positivliste for Hovedstaden #592.
Fagformål
Formålet med Wattar Gruppens Kognitiv Mentor 2 er at give deltagerne forudsætninger for at kunne anvende kognitiv terapi i deres daglige arbejde.
Uddannelsen i kognitiv terapi har til mål at:
Give dig forudsætninger for at kunne anvende kognitiv terapi i dit daglige arbejde.
Fremme din egen positive udvikling og opnå øgede kompetencer i dit arbejde som behandler og terapeut.
Give dig en forståelsesramme, der kan skabe overblik over sager og problemstillinger samt strukturere behandlingsforløb – og derved gøres dit arbejde mere målrettet.
Målgruppe
Uddannelsen henvender sig til alle, der har gennemført og bestået den kognitive mentoruddannelse, og derved er certificeret mentor fra Wattar Gruppen, og har til hensigt at anvende den kognitive model i sit arbejde.
Supervision /Færdighedstræning
Supervisionen sigter mod, at deltagerne tilegner sig kognitive færdigheder ift. at udarbejde en sagsformulering, anvende sokratisk dialog, samt verbale og adfærdsmæssige undersøgelsesmetoder.
Undervisningsemner:
*Historisk overblik * Kognitiv sagsformulering * Kognitiv teknikker med udgangspunkt i depression og angst * Adfærdseksperimenter* mm.
Gennem færdighedstræningen får deltagerne mulighed for at afprøve de kognitive teknikker på hinanden, gennem øvelser og afprøvning af teknikker, blandt andet i form af rollespil, under vejledning af underviseren.
Kognitiv Mentor 2 – tilrettelæggelse
Uddannelsen forløber over 9 undervisningsdage, som består af workshops, hvor teoretiske oplæg veksler med praktiske øvelser og lærerstyrede refleksioner, selvrefleksionsopgaver , færdighedstræning og afsluttende gruppepræstationer.
Eksamen
Uddannelsen afsluttes med gruppepræsentation samt skriftlig opgave i selvrefleksion (1.000 ord), som bedømmes bestået /ikke bestået.
Kursusform
Kognitiv Mentor 2 forløber over 9 dage, hvor undervisningen består af teorigennemgang vekslende med praktiske øvelser.
Undervisere
Alle undervisere er autoriserede psykologer eller andre fagfolk med mange års erfaring inden for den kognitive metode og undervisning.
Datoer & Tidspunkt
Næste kursusstart: 15. marts 2021
Undervisning fra kl. 09:00-16:00
Forudsætninger for deltagelse
Deltagerne skal have gennemført og bestået Wattar Gruppens kognitive mentoruddannelse, og derved er blevet certificeret kognitiv mentor.
Antal deltagere
Kurset oprettes ved min. 6 deltagere.
Pris
17.640 kr. ekskl. moms pr. deltager
Information og tilmelding
Kontakt sekretariatet på tlf. 33 11 22 84
eller på e-mail info@wattar-gruppen.dk for mere information
Ansøgningsskema kan hentes her
Om kognitiv terapi
Det faglige fundament på uddannelsen er kognitiv teori og metode. Kognitiv terapi tilbyder en målrettet og effektiv terapi til lindring af psykiske lidelser. Derudover anvendes kognitiv teori og metode til coaching og mentorering.
I kognitiv terapi er det en grundlæggende idé, at den enkelte person lærer at anvende hensigtsmæssige tanke-, følelses- og handlemønstre.
Kognitiv terapi er dokumenteret effektiv i behandlingen af mange psykiatriske og psykosociale lidelser. Den kognitive model er hele tiden i udvikling, og i disse år udvides arbejdsmetoderne med mere aktiverende og oplevelsesorienterede elementer i form af meditationsteknikker, kreative teknikker og et mere interpersonelt sigte.
Læs mere om den 4-årige kognitiv psykoterapeut-uddannelse her.