Wattar Gruppen

Artikler

Vi udgiver fra tid til anden artikler om, hvad der foregår i psykologcenteret. Det kan være alt fra interviews med undervisere og borgere. Det kan også være erfaringer fra tidligere studerende samt nye emner, som Wattar Gruppens psykologer finder interessante. Du kan finde artiklerne her under.

Angst hos børn og unge – et samfundsproblem? Vi åbnede dørene til Forskningens Døgn

I forbindelse med videnskabsfestivalen Forskningens Døgn var prof. MSO. Ph.D. Barbara Hoff Esbjørn forbi Wattar Gruppen og holde oplæg om angst hos børn og unge. Et inspirerende og spændende oplæg, der gav stof til eftertanke. Læs nogle af de vigtige pointer, som Barbara Hoff Esbjørn fortalte om i forhold til angst, og hvad Wattar Gruppens psykologer tog med sig fra oplægget.

Læs artiklen her: Angst hos børn og unge – et samfundsproblem?

Faglig fordybelse, fornyelse og fornøjelse – 2-årig specialistuddannelse i kognitiv terapi

En 2-årig uddannelse i Kognitiv terapi, der giver dig mulighed for at specialisere dig, møde andre fagfolk og fordybe dig i de emner, der tiltrækker dig. Alt dette får du – i hvert fald, hvis du spørger Mariann Pettersen, der tog uddannelsen fra 2016-2018. Uddannelse fik Mariann til at genopdage sin interesse for psykologien.

Du kan læse hele Marianns beretning om den 2-årige specialistuddannelse i Kognitiv terapi her 

Wattar Gruppen starter ny uddannelse

Du har mulighed for at være med på vores nyeste skud på stammen af kognitive uddannelse, når vi starter et hold på vores ”Bliv Beskæftigelseskonsulent” allerede til februar.  Bliv Beskæftigelseskonsulent-uddannelsen gør dig klar til at kunne holde samtaler med henblik på fremtidsmuligheder og beskæftigelse.

Læs mere om Bliv Beskæftigelseskonsulent-uddannelsen her.

En mission imod stress

Vi har talt med Gyrith Langbæk, som har været kursist på Stress og Trivselsvejlederkurset, som Wattar Gruppen udbyder. Hun fortalte, hvordan hun ønsker at bruge sine kompetencer fremover til at hjælpe andre stressramte.

Du kan læse mere om erfaringerne fra Stress og Trivselskurset her.

Brancheskifte med Stress og Trivsel

Wattar Gruppens Stress og Trivselsvejlederkursus har en bred anvendelighed og henvender sig til en varieret gruppe af mennesker, som ønsker at anvende samtalen som et redskab til at reducere stress og øge trivsel på arbejdspladsen eller i deres eget liv. Kristina Kumini anvendte blandt andet uddannelsen til at skift branche med – da hun var kør fast i livet som salgschef og ønskede at gå selvstændig.

Læs mere om Kristinas oplevelser på uddannelsen her

Et veludført mentorforløb

Wattar Gruppens kognitive mentorer arbejder for at forbedre hverdagen for borgere, der oplever udfordringer. Et forløb er tilrettelagt alt efter borgerens behov og mål. Du kan læse om et forløb med Dennis, som i samarbejde med sin mentor har nået sine mål.

Du kan læse hele historien om, hvordan et veludført mentorforløb kan se ud her

Barth motiverer Wattar

Den norske psykolog, Tom Barth,  underviste i september i “Motivational Interviewing”, som er det felt, Barth er specialiseret i. Hvordan kan denne samtaleteknik kombineres med kognitiv terapi? Hvorfor specialiserede Barth sig i dette emne? og hvad fik Wattar Gruppen ud af det? Det og meget mere kan du læse om i denne artikel

Læs hele artiklen her

Besøg af Norman Epstein

Wattar Gruppen har haft besøg af den amerikanske psykolog og professor ved University of Maryland, Dr. Norman Epstein, som har specialiseret sig i kognitiv terapi for par og familier. Vi benyttede lejligheden til at stille Professor Norman Epstein et par spørgsmål, da han underviste på vores kognitive uddanneler. Så vi kan videregive nogle af hans ’kloge’ ord til dig, som har interesse for den kognitive psykologi. Vi kom ind på forskellige emner vedrørende Norman Epsteins forhold til kognitiv terapi.

Læs hele artiklen her

Fra Nordjylland til Holbergsgade

Min største drøm er at være mentor i Hjørring kommune og hjælpe unge igennem vanskeligheder, se deres valgmuligheder og få gode chancer i deres liv.” Fortæller Thor, og det var derfor, han begyndte at søge efter en mentoruddannelse.

Du kan læse mere om, hvorfor Thor valgte at tage helt fra Nordjylland til Hovedstaden for at tage en mentoruddannelse hos Wattar Gruppen, og hvad han har fået ud af det.

Læs hans fortælling her

Psykoterapeuter fortæller

Hvordan anvender man egentlig en 4-årig kognitiv psykoterapeutuddannelse? Det kan man godt spørge sig selv om. Der er mange måder, hvorpå uddannelsen kan anvendes. Nicolai Schierning og Kasten Sigvaldason færdiggjorde deres 4-årige uddannelse i kognitiv terapi i 2017. De fortæller her om, hvad de har fået med sig fra Wattar Gruppens kognitive psykoterapeutuddannelse.

Læs hele artiklen her

Besøg af Stephen Barton

Doktor Stephen Barton, fra Newcastle University, var den 8. og 9. maj 2017 gæsteunderviser på Wattar Gruppens 2-årige specialistuddannelse i kognitiv terapi. Barton er forsker og underviser, med særlig interesse i udviklingen af CBT behandling for depression. Især er han interesseret i, hvordan første depressionsepisoder behandles og forebygges. Barton er sideløbende med sin ansættelse på universitetet også tilknyttet NHS, det engelske sundhedssystem, som træner i CBT.

I forbindelse med Bartons undervisning hos Wattar Gruppen, fangede vi ham til et kort interview om CBT, fremtiden og udvikling. Læs resten af artiklen her.

Besøg af Nick Grey

Den 13.-14. marts 2017 havde Wattar Gruppen besøg af den britiske psykolog Nick Grey som gæsteunderviser på Wattar Gruppens 2-årige specialistuddannelse i kognitiv terapi. Grey er specialiseret inden for PTSD, posttraumatisk stress syndrom – en psykisk tilstand, som opstår på baggrund af én eller flere traumatiske hændelser. Dette har store konsekvenser for den udsatte.

Nick Grey er en af de toneangivende personer indenfor PTSD, derfor stillede vi ham et par spørgsmål om hans arbejde med PTSD og om hans syn på det at arbejde med PTSD inden for kognitiv adfærdsterapi. Læs resten af artiklen her.

Besøg af Ross White

Den 24. januar havde Wattar Gruppen besøg af den britiske psykolog Ross White som gæsteunderviser på Wattar Gruppens 2-årige specialistuddannelse i kognitiv terapi. White er specialiseret inden for Acceptance and Commitment Therapy, forkortet ACT – en behandlingsmetode inden for den 3. bølge af kognitiv adfærdsterapi.

Vi stillede Ross White et par spørgsmål vedrørende hans syn på ACT og på den udvikling, behandlingsmetoden i disse år er ved at gennemgå. Læs resten af artiklen her

Et ressourceforløb – set fra to perspektiver

For 4,5 år siden kom Jane ud for en ulykke. Hun faldt på en uheldig måde og ødelagde sit venstre knæ og fik derudover en nerve i klemme. Siden da har hun været besværet i sin gang, ligesom hun skal undgå tunge løft og uhensigtsmæssige vred. Ulykken betød samtidig, at Jane blev opsagt på jobbet. Et arbejde hun havde haft i 13 år i et flyselskab – et job, hvor hun gjorde rent i flyene.

”Da jeg havde gået hjemme i et års tid, uden at kunne sige hvornår jeg kunne komme tilbage, blev de nødt til at opsige mig. Det kan jeg jo godt forstå, selvom jeg blev rigtig ked af det. Det var mit drømmejob at være derinde,” fortæller Jane. Læs resten af artiklen her

På vej væk fra angsten – en fortælling om et virksomheds- og mentorforløb

Sofie har agorafobi – en angst for at få angstanfald forskellige steder. Hun fik første gang et panikanfald, da hun var 17 år. Her oplevede hun det som om, hendes angst overtog hende. Hun fik en følelse af at miste fornemmelsen for tid og sted. Siden da har hun haft flere lignende panikanfald. Læs resten af artiklen her

Når man må leve med smerter

Anjas dagligdag er præget af konstante fysiske smerter. Denne tilstand har gjort, at hun gennem flere år har været sygemeldt og således stået uden job. Hun fik derfor via Roskilde Kommune bevilget et ressourceforløb, der havde til formål at støtte hende i hendes vanskelige situation. Som et led i ressourceforløbet har Anja gennem halvandet år – fra efteråret 2014 til foråret 2016 – været tilknyttet Wattar Gruppen, hvor hun blandt andet har haft samtaler med en af Wattar Gruppens psykologer. Disse samtaler, der som oftest fandt sted på ugebasis, fik en vigtig betydning for Anjas tilværelse. Læs resten af artiklen her

Den færdiguddannede kognitive psykoterapeut

Hver sommer uddannes et hold nye kognitive psykoterapeuter efter at have afsluttet Wattar Gruppens 4-årige kognitive psykoterapeutuddannelse. Nu på torsdag den 16. juni fejrer vi dimissionen af ni kognitive psykoterapeuter. Vi glæder os til at fejre dem og uddele diplom, kappe og hat. Kognitiv psykoterapeut Lene Vittrup, som afsluttede uddannelsen i 2009, fortæller i denne artikel, hvordan hun integrerer det kognitive i sit arbejde. Læs resten af artiklen her

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet

Hvordan vender man tilbage til hverdagen efter at have fået en depression? Hvordan bliver man i stand til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, man før plejede at være en del af? Disse spørgsmål har Lena haft tæt inde på livet gennem det seneste års tid. Læs resten af artiklen her

At screene med kognitive briller

Læs interviewet med Henrik Skovsen, som valgte at tage vores 4-årige uddannelse til kognitiv psykoterapeut. Han fortæller om, hvad han synes om undervisningen, hvad der var det bedste ved at tage uddannelsen, hvad han bruger uddannelsen til i dag og meget mere… Læs resten af artiklen her

Om konflikthåndtering

Louise Arnfeldt er psykolog hos Wattar Gruppen, hvor hun både varetager en lang række undervisningsopgaver og ser klienter. Med forskelligartede opgavetyper og en mangfoldighed af personer, som hun enten underviser eller behandler, trækker Louise på et bredt repertoire af begreber og teorier inden for psykologiens virkefelt. Læs resten af artiklen her

Ny 2-årig specialistuddannelse

Wattar Gruppen opstarter i foråret 2016 en ny 2-årig specialistuddannelse i kognitiv psykoterapi. Uddannelsen er primært rettet mod psykologer og læger. Men den har også et optag på 25 % for andre relevante, ikke-akademiske faggrupper. Hvad det er, som adskiller Wattar Gruppens uddannelse fra lignende uddannelser, vil de to stiftere af uddannelsen, direktør Ulla Wattar og psykolog Antonia Sumbundu, fortælle om her. Læs resten af artiklen her

Et opdateret og internationalt blik på kognitiv terapi

En stor del af det særlige ved Wattar Gruppens 2-årige specialistuddannelse i kognitiv psykoterapi er, at man som studerende opnår et opdateret og internationalt blik på kognitiv terapi. Dette skyldes i høj grad, at de undervisere, som Wattar Gruppen har inviteret til Danmark i forbindelse med uddannelsen, er internationalt anerkendte. En af disse internationalt velrenommerede undervisere er Norman B. Epstein. Læs resten af artiklen her

Rikke – et eksempel på et mentorforløb

Rikke har været igennem meget i sit liv. Hun har haft en turbulent fortid, der har sat sine tydelige spor hos hende, men hun har også oplevet, at der i flere omgange er blevet taget hånd om hende fra kommunens side. Høje-Taastrup Kommune, hvor hun bor, har således tilbudt Rikke forskellige typer forløb, som hun har taget imod, og som har haft en stor effekt for hende. Læs resten af artiklen her

Lær kognitiv terapi – styrk din faglige og personlige udvikling

Kognitiv terapi vinder stadig større indpas i den psykoterapeutiske praksis disse år. I dag er kognitiv terapi den mest efterspurgte terapiform i Danmark. Terapiformen er evidensbaseret og bygger på undersøgelser, der viser, at psykoterapeutiske forløb udført efter kognitive retningslinjer kan frembringe afgørende positive resultater for de personer, der har gennemført forløbet. Læs resten af artiklen her

Compassion Focused Therapy – til konference i Manchester

To af psykologerne fra Wattar Gruppen, Karen Østergaard og Mette Albertsen, var i oktober 2015 til en stor konference i Manchester. Konferencen var arrangeret af The Compassionate Mind Foundation og emnet var Compassion Focused Therapy (CFT) – en terapiform inden for psykologien, som er udviklet af den engelske psykolog Paul Gilbert, og som har rødder i kognitiv adfærdsterapi. Læs resten af artiklen her

Min datter har ikke fortjent at se sin far i fængsel

Morten er ikke, som folk er flest. Det er han selv helt bevidst om. Han er familiefar med et stort beskyttergen, han er tidligere kriminel med tilknytning til rockermiljøet og med flere fængselsdomme, og så elsker han at komme hos sin psykolog og bliver helt høj af at snakke med andre mennesker. Læs resten af artiklen her

Fra Armenien til Wattar Gruppen – et eksempel på resiliens

I august måned i år ansatte Wattar Gruppen Meri Jensen som psykolog. Meri Jensen har for nylig færdiggjort sin uddannelse som psykolog, med et speciale om resiliens hos immigranter. Men vejen dertil har ikke været helt almindelig. Læs resten af artiklen her

Kunsten at finde ind til sig selv

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet kan være lang. Især hvis man først er blevet syg og må bruge det meste af sin overskydende energi på at bekæmpe sin sygdom. Hvordan håndterer man både at skulle forholde sig til sin sygdom – med den angst, depression og stress, der ofte er forbundet med denne – og at skulle planlægge, hvordan man kan komme tilbage på det arbejdsmarked, man før plejede at være en del af? Læs resten af artiklen her

Wattar Gruppens mentorer hjælper borgere videre i livet

Hos Wattar Gruppen har vi et team af dygtige mentorer, der hjælper og støtter borgere med at komme tættere på arbejde eller uddannelse og til at få en mere velfungerende hverdag. Formålet med vores mentorstøtte er at hjælpe borgeren til at gennemgå en forandringsproces, hvor vedkommende får struktur på sin hverdag og bliver parat til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Læs resten af artiklen her

Livet med en mentor

Flere og flere kommuner og jobcentre begynder at bruge mentorstøtte i deres arbejde med borgere, men hvordan oplever borgerne denne støtte? Jesper Bergholdt Nørgaard vil her fortælle om sit forløb med en mentor, og hvad han kan bruge denne støtte til. Læs resten af artiklen her

Mentorering – det handler om at tage folk i hånden, der hvor de er

Angst, sygdom, stress, depression – vi kan alle opleve en svær periode i vores liv, hvor arbejde eller uddannelse bliver uoverskuelig. Denne periode bliver for nogen uendelig lang, og overblikket over hverdagen smuldrer i takt med, at tiden går. Det er i sådan en situation, en mentor kan være altafgørende, så borgeren kan komme sikkert tilbage på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Læs resten af artiklen her

Vær til stede i nuet

I en travl hverdag, kan det være svært at være fuldt tilstede i nuet. Konstant er der ting, der kræver vores opmærksomhed. Vi kan have en tendens til at tænke på for mange ting, på én gang, og blive stressede. Med mindfulness meditation kan du opnå større klarhed, nærvær og bedre opmærksomhed i nuet. Læs resten af artiklen her

Wattar Gruppens vej mod positiv psykologi

Spørgsmålet om, hvordan man lever lykkeligt har igennem årtusinder optaget mennesket og været udgangspunkt for mange filosofiske retninger. Det er samtidig også et spørgsmål, som hver enkelt person må tage stilling til. Vi kan nemlig selv være med til at bestemme, hvordan vi ønsker at leve, og om vi vil opnå større tilfredshed i livet. Læs resten af artiklen her

De angste børn

Mørke, tordenvejr eller adskillelse fra mor og far. Angst er en følelse, som vi alle kender og en naturlig del af børns udvikling. Men for nogle bliver angsten så voldsom og dominerende, at den tager magten over barnets og dets families liv og dagligdag. I denne artikel giver vi dig viden og inspiration til, hvordan du som terapeut kan hjælpe barnet med at mestre og overvinde angsten. Læs resten af artiklen her

Vægtløse tanker – vejen til et varigt vægttab

Vejen til et varigt vægttab kræver ikke blot motion og kostplaner. At tabe sig kræver et mentalt overskud og selvværd. Når selvværdet bliver større, skabes der et fundament, som gør det nemmere for personer, der lider af overvægt, at nå langsigtede mål som f.eks. varigt vægttab. I den forbindelse er den kognitive terapi og positive psykologi effektive behandlingsformer, som kan anvendes til at øge både overskud og selvværd hos overvægtige. Læs resten af artiklen her

Bliv kognitiv mentor

Brænder du for at gøre en forskel og hjælpe andre mennesker? Vil du styrke dine personlige kompetencer? Så burde du overveje at blive mentor. Her kan du læse mere om Wattar-gruppens mentorkursus, og hvad vores kursister har fået ud af deres uddannelse. Læs resten af artiklen her

Vil du være psykoterapuet?

Kan du lide at arbejde med mennesker? Interesserer du dig for psykologi og personlig udvikling? Så overvejer du måske at blive psykoterapeut. Her kan du læse mere om Wattar-gruppens kognitive psykoterapuet uddannelse og hvad vores nuværende og tidligere kursister har fået ud af deres uddannelse. Læs resten af artiklen her

Mere håb i terapien

At skabe, udvikle og bibeholde håb er en vigtig ingrediens i psykoterapien. Håb er et afgørende element for at klienten kan skabe tro på en lys fremtid. Det kan også fungere som en ’buffer’ mod psykiske vanskeligheder. Vi giver dig inspiration til, hvordan håbet kan øges i det kognitive terapeutiske arbejde og hermed være med til at skabe en positiv forandring for klienten. Læs resten af artiklen her